ROYAL STAGE tlf. 4820 9120 | Hillerød Svømmehal tlf. 4825 1235
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Ode to the moon

12. september 2019 kl. 19:00 - 20:30

Poetisk hyldest til høstmånen 

Kinesiske akrobater og skuespillere i Hillerød som eneste sted i Danmark. 

Det bliver en hyldest til høstmånen, når kinesiske akrobater og skuespillere torsdag 12. september kommer til FrederiksborgCentret i Hillerød som det eneste sted i Danmark.

»Ode to the Moon« – hyldest til månen – er titlen på forestillingen med fem tableauer.

Baggrunden er, at i Kina fejres høstmånen, dvs. den første nat med fuldmåne i efteråret. Og tre tæt forbundne elementer indgår i fejringen: Familien mødes, thanksgiving, hvor der takkes for høsten, og bøn for eksempelvis familiemedlemmer, skønhed, et langt liv eller en god fremtid.

 

De fem tableauer

Truppen kommer fra Fujian-provinsen: Fujian Opera-, danse- og dramateater leverer de medvirkende sammen med Fujian Akrobatiske Trup – begge med et hav af priser og spændende opsætninger bag sig.

Programmet er delt op i fem tableauer: En solodans, »etnisk landsbygut« udføres af Yang Hongjie. Det akrobatiske show »kraft« følger efter, hvor akrobaterne Jiang Xianda og Lin Wei kombinerer styrke og skønhed i dobbeltarbejde.

Hu Rong giver en solodans, »Dapu trommepige«; en trommepige, som hver dag under høstmånefesten i Kina binder sang og dans sammen. Fjerde indslag er et akrobatisk show med overskriften »boldevner«, hvor Yang Weifeng vil kaste og gribe volleybolde i et imponerende tempo. Sidste indslag er »kærlighedssang«, hvor Hu Rong og Yang Hongjie optræder med en dans, der er udsprunget af de gamle traditioner hos de oprindelige indbyggere i Taiwan. Den viser en ung pige og en ung mand, som under høstmånens skær udtrykker kærligheden til hinanden.

Forestillingen sluttes af med en lille violinoptræden.

Det er Kinas kulturelle center i København, som står bag gæstespillet. Det er en kulturel institution, som er oprettet efter en aftale mellem Danmark og Kina i 2014, samtidig med, at Danmark oprettede en tilsvarende institution i Beijing. Ideen er at vise landenes kultur og derigennem give henholdsvis danskere og kinesere et indblik i det andet lands kultur.

 

»Ode to the Moon«: 50 minutter med akrobatik, dans og magi suppleret med 10 minutters violinspil fulgt af en kort tale, snack og drikkevarer. Billetpris 125 kr.

 

Billetpris 125 kr. ekskl. gebyr

Detaljer

Dato:
12. september 2019
Tidspunkt:
19:00 - 20:30

Sted

ROYAL STAGE
Milnersvej 39
3400 Hillerød, 3400 Danmark
Telefon:
4820 9120
Hjemmeside:
www.royalstage.dk